Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
  • Event Time:

Data: 2 noiembrie 2019, ora 12:00-15:00

Locație: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Descoperă arta contemporană într-un mod inedit.

Expoziția The Museum Affair prezintă lucrari a 20 de artiști din comunitatea Fabricii de Pensule inserate printre exponatele a 4 muzee de știință clujene.

Turul ghidat începe la ora 12:00 la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și durează aproximativ 3 ore. În cadrul turului vizităm cele patru locații în care este gazduită expoziția: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Zoologic UBB, Muzeul Botanic UBB.

Taxa de participare este de 12,5 lei și acoperă intrările la muzee. Ghidajul este gratuit.

Înscrieri aici
Locurile sunt limitate.

Turul ghidat este oferit în parteneriat cu ArtCrawl Cluj, o inițiativă de accesibilizare și apropiere a publicului de arta contemporană prin tururi ghidate personalizate.

The event will also take place in English. The tour starts at 3 pm. Info and registration here: http://bit.ly/2Wlmka5
_____________________________

Despre expoziție:

Artiști: Alina Andrei, Răzvan Anton, Maria Balea, Dragoș Bădiță, Radu Cioca, Teodora Cioca, Oana Fărcaș, Robert Fekete, Cristina Gagiu, Mihai Iepure-Gorski, Mihaela Hudrea, Lucian Indrei, Thea Lazăr, Duo van der Mixt, Mirela Moscu, Ciprian Mureșan, Musz, Flaviu Rogojan, Cristian Rusu, Șerban Savu

Curatori: Cristina Curcan și Mihai Iepure-Gòrski

„The Museum Affair. Exerciții de grefare a spațiului muzeal clujean” propune o serie de expoziții de tip insert ce vor permite publicului să descopere, printre exponatele obișnuite din muzeele științifice, ocurențe artistice diverse, adaptate la noul context. Artiștii sunt invitați să dezvolte lucrări noi sau să adapteze lucrări existente, ca și răspuns la exponate de tip științific pe care în mod simbolic le vor lua în adopție. Efectul va fi dublu: exponatele „adoptate” de către artiști vor fi la rândul lor decontextualizate și recontextualizate prin punerea în dialog cu piesele artistice. Prin aceste intervenții, proiectul facilitează interacțiunea publicului cu colecțiile permanente ale muzeelor, propunând o schimbare de format și de perspectivă în ceea ce privește oferta culturală obișnuită a acestora.
Expoziția este deschisă până pe 13 decembrie.

Evenimentul face parte din proiectul „Riveranii la muzeu – inserturi în muzee locale”.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Leave a Comment