GroundFloor Group

/ Etajul Unu

GroundFloor Group este o organizatie nonguvernamentala infiintata in 2004, membru fondator al Fabricii de Pensule – spatiu independent de arta contemporana din Cluj, prima initiativa de reconvertire a unui spatiul industrial in centru cultural din Romania. Organizatia are membru delegat ales in Consiliul Director al Fabricii de Pensule si participa activ la organizarea, programarea si derularea evenimentelor din Studioul fabricii.

In calitatea sa de producator de spectacole de dans contemporan, GroundFloor Group prezinta lucrari ale lui Sinko Ferenc, regizor si coregraf interesat in abordarea multidiciplinara a artelor spectacolului, si de crearea unui limbaj care mixeaza mai multe forme de exprimare de la teatru si dans la muzica si arta video. Spectacolele “sunSET”(2007), “Message” (2009), “post.sync” (2010) si “Divas” (2011) au fost prezentate in cadrul unor manifestari internationale cum ar fi Festivalul Temps D’Image (2010), Platforma de Arta Performativa din Romania (2011), Platforma Dansului in Balcani (2011), Festivalul de Vara de la Osijek si ReStart Bucuresti.

GroundFloor Group este producatorul unui eveniment unic din Romania, Festivalul International de Contact Imrpovisation numit TRANS-CONTACT, aflat in 2011 la a sasea editie. TRANS-CONTACT este un festival de tip atelier in care, an de an, profesori renumiti din domeniul dansului contemporan predau participantilor diferite tehnici si metode. Festivalul a adus pana in prezent 40 profesori internationali si a contribuit la formarea profesionala a aprox. 450 de participanti si la dezvoltarea comunitatii de Contact Improvisation din Romania.

GroundFloor Group organizeaza deasemena ateliere si cursuri de dans contemporan si teatru cu profesori invitati precum: Cosmin Manolescu (Ro), David Zinder (Is), Katja Mustonen (Fi/Ge), Heike Kuhlmann (Germany), Ulla Makinnen (Finland), Tal Avni (Is). Aceste ateliere de miscare, contact improvisation, constientizare si relaxare corporala, arta actorului prin metode non-stanislavsky au contribuit la formarea continua a participantilor, a actorilor si dansatorilor prezenti precum si a unei comunitati de non-profesionisti interesati de modalitatile de expresie prin arta miscarii.

Share with your friends


Submit