Presă

TVR Cluj – Transilvania Culturală, invitat Corina Bucea (februarie 2015)

Fabrica de Pensule coordonează proiectul Hotspot.Art – Artă şi Cultură Contemporană pentru Comunităţi. Corina Bucea, manager de proiecte la Fabrica de Pensule ne povesteşte despre proiectul care îşi propune interacţiunea între formele diverse de artă şi educarea publicului în domeniul artei şi culturii contemporane.

TVR Cluj – Transilvania Culturală, invitat Corina Bucea (aprilie 2015)

Artiști vizuali, galerii de artă contemporană și organizații culturale, teatru, dans contemporan, arte vizuale, artă în spațiul public, muzică, deschidere spre publicul larg, asumarea unui program comun și dezvoltarea unor programe pentru comunitate – despre toate acestea povestește la Transilvania Culturală Corina Bucea, manager cultural la spațiul de artă contemporană Fabrica de Pensule. Aflaţi de asemenea noutăți despre evenimentele care vor avea loc la fabrică în perioada următoare.

Şapte expoziţii deschise deodată şi un proiect nou la Fabrica de Pensule

Șapte expoziții și alte evenimente au fost lansate pe o perioadă de o lună de centrul de artă contemporană Fabrica de Pensule. De asemenea, a fost inaugurat proiectul Hotspot.Art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități.
Acesta este adresat deopotrivă artiștilor și specialiștilor în domeniul artei și culturii, precum și celor care nu se definesc așa, dar care au mintea deschisă și curioasă, spune Corina Bucea.

Hotspot.Art @ Fabrica de Pensule

Încă din 2009, de la reconversia ei într-un spațiu de artă contemporană, Fabrica de Pensule din Cluj a întreprins constant un efort de cartografiere a poveștilor locului, a memoriei colective a spațiului de muncă organizată și a comunității din jurul lui. Prin temele în jurul cărora gravitează, munca creativă care i-a luat locul astăzi înscrie acest spațiu într-o arie mai vastă de practici de recuperare și o așează într-un context post-industrial global.

Șapte expoziții de artă contemporană își așteaptă vizitatorii la Fabrica de Pensule

Proiectul Hotspot.Art-Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități continuă în luna martie la Fabrica de Pensule cu expoziții individuale și de grup, cu spectacole independente de teatru și dans contemporan și nu în ultimul rând cu programe de rezidență pentru artiști. În fiecare lună, spectacolele cuprinse în direcția principală de program, linia de producție, sunt realizate în jurul unei teme, prima dintre acestea fiind tema identității și a genului.

FOTO. Vizită de fabrică. “Arta de primăvară”: avioane, mori de vânt, candelabre, oraşe negre şi ziduri roşii la Fabrica de Pensule

Ai plonjat vreodată roşu-aprins (carmin)? Ai văzut un avion ajuns la cimitir şi transformat în CD-uri chinezeşti? Ai stat la masă cu familia într-un magazin IKEA? Ai visat alb-negru, noaptea, în Cluj, vorbind italiană? Ai luptat, desenând pereţi, cu mori de vânt? Te-ai apărat de un cilindru răsărit dintr-un oraş negru? Te-ai întrebat vreodată dacă un perete vopsit roşu e artă? Dacă nu ai făcut nimic din toate astea, dar ţi se pare curios că se poate, există o versiune de transferat întrebările în realitate: să treci prin holurile celebrei foste fabrici de pensule – acum centru de artă.

Evenimente în trei schimburi la Fabrica de Pensule

Sesiunea de vară a programului Trei Schimburi se întinde pe două zile pline de evenimente de arte vizuale (10-11 iunie) și se extinde până luni, 13 iunie, cu spectacolul Parallel, o ocazie bună de a vedea performance-ul realizat de Sinkó Ferenc și Leta Popescu în Cluj, după nenumărate turnee în țară și străinătate.

Cum se vede Fabrica de Pensule din Cluj pe Instagram: Trei schimburi, în zeci de fotografii

de Cristina Beligăr | Transilvania Reporter

Toamna a început la Fabrica de Pensule cu o săptămână plină de evenimente reunite sub proiectul Trei Schimburi și a culminat vineri, 7 octombrie, cu vernisajele a patru expoziții și cu vizita mai multor instagrammeri clujeni care au surprins pe parcursul serii imagini din spațiile Fabricii cu scopul de a promova pe conturile personale de Instagram, din unghiuri cât mai originale, atmosfera și expozițiile de artă contemporană din fabrică.

TVR Cluj – Transilvania culturală, Fabrica de Pensule (septembrie 2016)

Transilvania Culturală din 11 septembrie 2016 este despre Fabrica de Pensule. Povestim despre cum s-a întâmplat proiectul Hotspot.art, dar şi despre ce urmează în această toamnă la Fabrica de Pensule cu Oana Hodade şi Florin Caracala. Încă de la înființare, spațiul de artă contemporană Fabrica de Pensule s-a făcut remarcat în sectorul creativ ca un spaţiu de dezbatere a temelor relevante pentru societatea românească şi pentru comunitățile urbane din Cluj, ca o platformă vie și interdisciplinară de producție artistică și evenimente culturale.