Despre proiect Echipa Finanțatori și parteneri

Desfășurat pe parcursul a doi ani de zile, Hotspot.art a însemnat conturarea și implementarea unui program unitar de artă contemporană și dezvoltare a publicului de artă, atât la nivel local, cât și național și internațional.

Programele și activitățile desfășurate sub umbrela Hotspot.art au continuat strategia pe termen lung a Fabricii de Pensule, orientată înspre a susţine, promova şi dezvolta creaţia şi difuzarea culturii, de a contribui la profesionalizarea sectorului cultural și de a facilita accesul la cultură.

Încă de la înființare, centrul cultural Fabrica de Pensule s-a făcut remarcat în sectorul creativ ca un spaţiu de dezbatere a temelor relevante pentru societatea românească şi pentru comunitățile urbane din Cluj, urmărind să se implice în proiectele strategice ale oraşului şi în (re)formularea politicilor publice. Prin intermediul Hotspot.art, capitalul cultural dezvoltat și promovat de Fabrica de Pensule a fost valorificat și extins în direcția încurajării creativității dintr-o varietate de domenii artistice.

Principalele programe ale Fabricii și-au găsit continuitate în cadrul Hotspot.art:

– Linia de producție – stagiunea de spectacole independente de teatru și dans contemporan

– Trei schimburi – vernisaje, întâlniri, discuții și vizite

– rezidențe pentru artiști și curatori

– ateliere creative pentru copii

– activități de formare pentru profesioniștii sectorului cultural, sesiuni de training în domeniul managementului cultural