Sala Studio / Etajul Unu
  • Event Time:

2017 marchează 20 de ani de la cele mai masive proteste din sistemul penitenciar românesc, în care mii de persoane încarcerate refuză hrana și contestă condițiile de detenție. Astăzi revendicările sunt similare. La începutul anului, odată cu valul de anti-corupție, problemele sistemului penitenciar devin secundare într-un ping-pong ce ignoră problemele la care sunt supuse peste 25.000 de persoane condamnate. Țuhaus se apleacă asupra condițiilor de detenție și asupra resorturilor pe care unii deținuți le găsesc pentru a le contesta. Țuhaus este o invitație de a reflecta asupra felului în care criminalizarea, vina și pedepsirea sunt înțelese și operate de către societatea contemporană.

cu și de: Vlad Bălteanu, Mișa Dumitriu, Alexandra Horghidan, Andrada Lăutaru, Lorand Maxim, Alexandru Potocean, Andrei Șerban, Alexandra Voivozeazu

producători: Reciproca, Asociația ADO, MACAZ Teatru Bar Coop

Durata: 90′
Limba: română, cu supratitrare în engleză

CUMPĂRĂ BILETE

_____________________________
Lorand Maxim este regizor, producător și membru fondator al Asociației Reciproca.

_____________________________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Project supported by Cluj-Napoca City Hall and Local Council.

 

Share with your friends


Submit