Sala Studio
  • Event Time:

Despre realitățile noastre, de obicei diferite, cu motive diferite, relatări diferite, perspective tot diferite și despre un mic consens. Care este înțeles total diferit.

*spectacol cu supratitrare în limba engleză

◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍

Două variante de spectacol s-au jucat. Mai rămân 5, puteți să aflați realități alternative ale spectacolului pe care l-ați văzut pe 31 martie și/sau 12 aprilie la Fabrica de Pensule.

◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍

concept & regie: Florin Caracala
dramaturgie: Alexa Băcanu / Alexandra Chițu / Ana Cucu Popescu / Petro Ionescu
cu: Alexandra Caras / Cătălin Filip / Alina Mișoc / George Sfetcu / Andreea Spătaru / Doru Taloș
muzică originală: bodoki-halmen zsolt
asistent muzical: /ka.
video: Andrei Cozlac / Marian-Mina Mihai
desen: Lucia Mărneanu
responsabil producție: Simina Corlat
lumini, sunet: Attila Almási
durata: 1 h 40 min

◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍

Spectacolul propune patru fire narative principale, independente unul de celălat, care dau naștere la mai multe variante posibile. Fiecare rădăcină este o adaptare liberă a textului ”Vizita bătrânei doamne” de Friedrich Dürrenmatt, care pune în prim plan felul în care un colectiv gestionează o criză morală amânată timp de decenii.

Pe scurt, [S.R.L] oferă o viziune în detaliu asupra modului în care interacțiunea oamenilor în momente critice poate să ducă la bifurcații în percepțiile și valorile morale fundamentale ce stau la baza societății. Pe principiul bulgărelui de zăpadă, relația dintre cauză și efect adâncește criza și conflictul, ducând astfel la un moment zero al responsabilității individuale.

În aceeași situație va fi și publicul, fiind nevoit să facă niște alegeri care vor determina ce spectacol va vedea în seara respectivă. Astfel, [S.R.L] devine o punte între tematica celor patru texte și publicul spectator: la fel ca cetățenii orașului Gullen, spectatorii vor trebui să cadă de acord asupra acțiunii lor ca grup. Experiența [S.R.L] devine un exercițiu de tip democrație directă, amintind celor prezenți cât de ușor este diluată responsabilitatea individuală atunci când faci parte dintr-o mulțime.

[S.R.L] devine astfel o joacă de-a realitatea. Povestea unei crime, surprinsă într-un reportaj, reprodus apoi într-un documentar, se împletește armonios cu un discurs transmedia ce înglobează video și realitate virtuală 360. Totul într-un spectacol de teatru. De partea cui e dreptatea? Există un adevăr unic? Cât de importante sunt alegerile noastre și cât de liber este într-adevăr liberul arbitru? Toate aceste perspective diferite dau naștere la realități care se completează sau se exclud.

Rămâne ca pe 11 iunie, la ora 20:00, să aduci realitatea ta în Sala Studio a Fabricii de Pensule și să vedem ce va rezulta în urma confruntării ei cu oglinda pe care spectacolul o propune.

◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍

Florin Caracala a absolvit Facultatea de Teatru la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde a studiat Artele Spectacolului, Regie și Actorie. Cele mai recente spectacole în care a jucat sunt „Ea e băiat bun”, „Lumi posibile” și „Acesta nu este un joc”. A implementat mai multe proiecte în ultimii 10 ani și a avut o activitate prolifică în domeniul regiei, cele mai recente spectacole ale sale fiind „2 ore”, „Identity Check”, „Party A Blowing”. În perioda 2012 – 2015 a ocupat poziția de director general al Asociaţiei Compania FaPt – Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală.

◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍

Producător: Asociația Colectiv A. Spectacolul face parte din programul de producții Fondul Colectiv de Creație derulat de Colectiv A.
Sponsor: Boxador Labs
Parteneri: Federația Fabrica de Pensule, Compania FaPt (Fabrica de Artă și Producție Teatrală), CNDB- Centrul Național al Dansului București

◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍◍

Preț bilete:
◍ 12 lei redus
◍ 20 lei întreg
rezervă bilete
facebook

__________
Linia de producție este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.