Bar / Etajul Unu

Singurul festival internațional de film LGBTQ din România, Festivalul Serile Filmului Gay, ajunge la cea de-a XII-a ediție. Evenimentul se va desfășura în Cluj-Napoca, între 17 și 25 noiembrie 2017.

În competiția pentru cele 5 premii ale festivalului s-au înscris în acest an nu mai puțin de 642 de filme din 79 de țări, echipa de selecție acceptând pentru proiecțiile din festival 60 de pelicule: scurtmetraje, lungmetraje și documentare, însumând în total peste 30 de ore de artă queer.

Pe lângă proiecția filmelor, pe parcursul celor 9 zile de festival publicul se va putea bucura de o gamă diversă de evenimente: ateliere de jurnalism comunitar, stand-up comedy, bibliotecă vie, ateliere de implicare civică, slam poetry și multe altele.

sâmbătă, 18 Noiembrie

ora: 17.00

Competiție – Articolul 18 (documentar)

Ora: 18.30

Atelier interactiv: „Referendumul de revizuire a Constituției: Unealtă democratică sau tirania majorității?”

După vizionarea documentarului „Articolul 18” care explică de ce Polonia nu a legalizat până în ziua de azi căsătoriile între persoane de același sex, vom discuta aspecte juridice și sociale ale inițiativei de modificare a Constituției românești în sensul definirii căsătoriei ca uniunea între un bărbat și o femeie, miza referendumului susținut de Coaliția pentru Familie și previziuni pentru recunoașterea legală a relațiilor între persoanele de același sex în România.

Moderator: Alexandra Columban.
Organizator: Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO);

duminică, 19 Noiembrie

ora: 17.00

Cină în familie – Gătim și purtăm o discuție liberă despre risipa de mâncare.

Un eveniment organizat împreună cu Food Waste Combat.

Te invităm să gătim împreună la Fabrica de Pensule, noi aducem legumele, fructele și tot ce e nevoie pentru a găti.

Pe voi vă așteptăm să ne ajutați să gătim împreună și să povestim despre risipa de mâncare și despre cum putem să gătim, să mâncăm și să cumpărăm pentru a reduce risipa alimentară. La final, degustăm.  

Intrarea este liberă, dar pentru că avem locuri limitate la cină, vă rugăm să rezervați un loc aici.

Ora 20.00

“Eu nu sunt gay. Sunt o gheișă” – Slam poetry cu actrița Diana Nedescu.

„Eu nu sunt gay. Sunt o gheișă.” este povestea unui bărbat spusă de o femeie. Ce înseamnă identitatea? Cat de toleranți și politically correct suntem, de fapt? De ce sexul între două persoane de același gen a devenit hot dar dragostea e not? De ce nu acceptăm încă mișcarea gay și mai ales de ce trebuie sa existe această mișcare?

_____

Photo credits: Mihaela Şamşodan, Jessica Brenda

_____

Programul complet al festivalului poate fi consultat aiciAccesul la toate filmele și evenimentele festivalului este gratuit.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, dar și pentru a afla mai multe detalii despre filmele și evenimentele din festival vizitați pagina de Facebook și website-ul festivalului.


Festivalul este organizat de asociația LGBTQ clujeană PRIDE România cu sprijinul Ambasadei Spaniei la București și al asociațiilor Go Free și ACTEDO și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Cinema Mărăști, Fabrica de Pensule, Colectiv A, ACCEPT, Urania, Flying Circus, A.R.A.S., Insomnia Cafe, Les Sisterhood, Club DELIRIO, „Eu sunt! Tu?”, MozaiQ și „Food Waste Combat”.
Printre partenerii media se numără: Cluju.ro, Clujlife, Vice România și Transindex.

___________________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Share with your friends


Submit