Bar / Etajul Unu
  • Event Time:

Expirat
Regia: Kieran Kolle
Norvegia, 2017, 54 min
Limba vorbită: norvegiană, cu subtitrări în română și engleză
Intrarea liberă!
event facebook

În bogata țară a Norvegiei, risipa de alimente este o problemă imensă cu nicio soluție aparentă. Un grup de patru tineri decide să facă ceva pentru a crește gradul de conștientizare a problemei și să inițieze schimbări sociale și voința politică de a lua măsuri în legătură cu acest lucru. Ei plănuiesc un tur de 5 săptămâni pe bicicletă, din nordul Norvegiei către sud – aproximativ 3000 kilometri – un efort uriaș care necesită ca ei să consume multă mâncare nutritivă pe parcursul drumului. Singura problemă este de altfel chiar propria și unica lor regulă: Toate mesele trebuie să provină din alimente aruncate. Deși sarcina pare dificilă, pe drum întâlnesc multe persoane care îi ajută și care s-au săturat să vadă mâncare bună în tomberoane. Exploatarea produselor expirate nu a avut niciodată un gust atât de bun.

TRAILER

——————————————

KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de film documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere. În 2017 programul are loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația Ungaria România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În România programul este organizat de Asociația One World Romania. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

——————————————
Calendarul proiecțiilor KineDok la Fabrica de Pensule:

19 mai – Un film autist normal
23 iunie – Regina Tăcerii
21 iulie – Cinema, Mon Amour
18 august – Expirat
22 septembrie – Doar o răsuflare
20 octombrie – Plimbare sub clar de lună cu bunicul
noiembrie – 2 proiecții în cadrul festivalului Temps d’Images
15 decembrie – Liberi

Mai multe detalii despre filmele din programul KineDok: https://kinedok.net/ro/films
——————————————
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania.
www.oneworld.ro
www.kinedok.net

________________________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Share with your friends


Submit