Parcul Feroviarilor
  • Event Time:

Avem plăcerea de a vă invita în Parcul Feroviarilor la ultima proiecție în aer liber a Cinemobilului de anul acesta: să ne bucurăm împreună de “La Tortue Rouge / Țestoasa Roșie” – una dintre cele mai apreciate animații ale anului. Nominalizată la Oscar, animația urmăreşte firul momentelor marcante din viaţa unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală.

“La tortue rouge” ridică o serie de întrebări despre ambiție, acceptare și despre cât de importanţi sunt cei de lângă tine. “O odă emoționantă adusă ciclului vieții” (Indiewire).

(să vă aduceți haine groase (luați în calcul și căciulile) și să urmăriți pagina de facebook Cinemobilul – dacă e vreo schimbare cu vremea, vă ținem la curent).

Intrare liberă / Free entrance
————————–——–

La Tortue Rouge / Țestoasa Roșie (2016)
Animație, 1h20min, Coproducție Franța / Belgia / Japonia

Scurt Sinopsis

Un bărbat naufragiază pe o mică insulă tropicală, populată de ţestoase, crabi şi păsări. Supraviețuirea și părăsirea insulei degrabă sunt primele lui gânduri naturale, însă o întâlnire cu o țestoasă roșie misterioasă îi va schimba radical perspectiva.

Premii

Nominalizată la Premiile Oscar 2017 – Cea mai mai bună animație a anului.
“La Tortue Rouge” a fost co-produsă de renumitul studio Ghibli din Japonia al lui Hayao Miyazaki.

Premiată la Cannes 2016 – Un certain regard – Premiul Special al Juriului.
Este primul lungmetraj al animatorului olandez Michael Dudok De Wit, care deţine în palmares premiile Oscar şi BAFTA pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie („Father and Daughter”, 2000).

Eveniment organizat cu sprijinul FabHub, un proiect Urbaniada, derulat de Fabrica de Pensule.

Share with your friends


Submit