Parcul Feroviarilor
  • Event Time:

Vino duminică în Parcul Feroviarilor ca să povestim mai multe despre cum ne gândim să activăm parcul, ce evenimente și activități o să facem, dar și cum poți tu să contribui cu idei și să te implici. Ai toată după-amiaza la dispoziție să explorezi această zonă verde a orașului și să să-ți imaginezi cum ar putea să arate în viitor. Ne găsești la info-point-ul FabHub din parc, cu limonadă și muzică.

De la ora 17:00 te așteptăm la atelierul de drum&dance pentru mari și mici cu Bogdan Rakolcza (gândit special pentru copii și părinți) la care te poți înscrie aici.

Între timp poți să dai o mână de ajutor la finalizarea „construielii” de mobilier urban dezvoltată în Atelier de urbanism participativ: Parcul Feroviarilor inițiat de Fundatia Altart, și apoi să rămâi la un picnic și un concert de jazz cu BHF Trio.

Pe duminică!
________________________
☉ Ce este FabHub?
FabHub este un proiect al Fabricii de Pensule, un spațiu comun/incubator de proiecte innovative care încurajează colaborarea dintre artă, cultură și industrii creative. În viziunea noastră, construirea unui hub creativ presupune un efort comun. Scopul nostru este crearea unei platforme pentru căutare, definire, organizare și implementare de idei pentru un Cluj creativ.

FabHub este un hub de lucru pentru artiști și antreprenori și proiecte inovative care activează orașul prin ideile lor experimentale dincolo de spațiul fizic al Fabricii de Pensule.

FabHub se construiește printr-un constant #dialogcufabrica ca un spațiu mai deschis, mai primitor și mai orientat către comunitățile care contribuie la crearea acestuia.

Proiectul se va activa prin intermediul Pavilionului FabHub, un hotspot cultural mobil de care vor beneficia locuitorii cartierelor din Cluj și publicul larg.

☉ Ce e Pavilionul FabHub?
Un container reinventat, instalat în Parcul Feroviarilor, prin intermediul căruia vom experimenta un program de intervenții pilot și evenimente, proiecte artistice și ateliere pentru comunitate, dezvoltate de grupuri sau inițiative locale.

Pavilionul va funcționa ca un spațiu mobil în oraș în următorii ani, un satelit al programului Fabricii de Pensule concentrat pe zona de intersecție între artă, creativitate și tactică urbană.

☉ Ce va găzdui Pavilionul FabHub?
° întâlniri cu locuitorii cartierului și utilizatorii parcului despre trecutul, prezentul și viitorul spațiului; discuții despre istoria locului și posibile scenarii de viitor
° ateliere pentru copii, părinți, stăpâni de animale
° #birouînparc: grupuri, asociații sau oricine e interesat poate folosi pavilionul pentru a lucra temporar în el, în mijlocul naturii
° activități sociale gândite de și cu locuitorii cartierului pentru locuitorii cartierului
° expoziții, performance-uri, instalații, spectacole de teatru pentru copii
° intervenții dezvoltate de artiști și antreprenori în #atelieruldeidei

#atelieruldeidei este un efort comun de a înțelege nevoile parcului, a utilizatorilor lui și a potențialilor utilizatori și de a aduce soluții creative pentru activarea acestuia.
#atelieruldeidei implică un apel de idei lansat către comunitatea artistică și de antreprenori locali (arhitectură, design, gaming, web design etc.), consultări publice, un program pilot de formare și dezvoltare – ateliere de lucru, cursuri, sesiuni de mentorat, peer-to-peer learning, întâlniri – și apoi punerea în practică a ideilor.

___________________
FabHub este un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank, derulat de Fabrica de Pensule.
Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profeșioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști. Urbaniada este un proiect ING Bank.