Plan B / Parter
  • Event Time:

Institutul Prezentului lansează seria de micro-publicații în format bilingv (română / engleză) dedicată unui artist sau unui eveniment / acțiuni emblematice din zona culturii vizuale și performative. Parkour recompune un atlas de narațiuni personale împărtășite de artiști în forma unui interviu și a unei auto-cronologii, mediind istorii cunoscute sau mai puțin cunoscute. Într-un demers conștient de a înregistra legătura strânsă dintre artă și viață, cronologiile conturate împreună cu artiștii provoacă la o recitire a parcursului personal pe următoarele capitole: concepte și preocupări artistice; evenimente și călătorii; afinități; prietenii. În 2017, primele publicații sunt dedicate artiștilor: Miriam Răducanu, Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Octavian Nemescu, Lia Perjovschi.

cu: Ștefania Ferchedău și Alina Șerban
producător: Institutul Prezentului

intrare liberă
Durata: 45′
Limba: română

________________________________

IP — Institutul Prezentului este o platformă de cercetare și resurse artistice în domeniul culturii vizuale și performative creată de Ștefania Ferchedău și Alina Șerban la București. Centrat pe artiști și istoriile lor personale, pe experienţe determinate temporal și forme de (auto)arhivare, Institutul examinează diverse practici și situaţii din trecutul recent pînă în prezent din perspectivă transnaţională și transculturală.

________________________________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Share with your friends


Submit