Sala Studio / Etajul Unu
  • Event Time:

Constituția Japoniei a fost scrisă acum 70 de ani, după cel de-al Doilea Război Mondial. Prin urmare, japonezii au jurat să abandoneze războiul, să respecte drepturile omului și suveranitatea poporului. Însă de câțiva ani guvernul japonez încearcă să modifice acest document. Folosind texte din Constituție și din discursurile politicienilor, Oregayo descrie starea de spirit la momentul adoptării actului constitutiv japonez și încearcă să depășească dihotomia revizioniștilor și loialiștilor constituționali contemporani, punând întrebări cu privire la viitorul țării.

regie: Yuta Hagiwara
cu: Honami Shimizu
scenografie: Katsunori Yokoi
light design: Minoru Chida
regizor tehnic: Shin Ito
producător: Kamome Machine

Durata: 65′
Limba: japoneză, cu supratitrare în română și engleză

CUMPĂRĂ BILETE

_______________________________

Înființată în 2007 de regizorul și dramaturgul Yuta Hagiwara, Kamome Machine transmit mesajul prin intermediul propriului corp, se concentrează se tematici sociale precum centralele nucleare și Constituția Japoniei. Principalele spectacole: Așteptându-l pe Godot în Fukushima (2011), jucat chiar lângă zona de excludere de la Fukushima și Public Image Limited (2012), câștigător al AAF Drama Award. În 2016, compania a câștigat Toga Theatre Competition’s Excellence Award pentru spectacolul Happy Days (Act Two).

________________________________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

 

Share with your friends


Submit