Parcul Feroviarilor

Organizează și tu evenimente în Parcul Feroviarilor și implică-te în reamenajarea acestuia!

Stai în Cluj-Napoca și ai o idee pentru un eveniment în aer liber? Ai o asociație sau un colectiv motivat să își prezinte activitatea unui public mai larg? Stai în apropierea parcului și ți-ai dori ca oamenii să cunoască parcul și din perspectiva ta? Atunci hai să ne unim forțele! Trimite-ne ideea ta, iar noi te ajutăm s-o realizezi.

FabHub, o inițiativă a Fabricii de Pensule, propune un exercițiu de regenerare urbană participativă, un efort comun de a contura nevoile celui de-al doilea parc public ca mărime din Cluj-Napoca – Parcul Feroviarilor.

Căutăm proiecte din cele mai diverse – mobilier urban, amenajări temporare, infrastructură pentru întâlniri ori recreație, arte vizuale, performative și evenimente care angrenează comunitatea și îmbunătățesc felul în care este utilizat Parcul Feroviarilor​ acum.

Ce îți oferim?

Spațiu pentru evenimentul tău în Parcul Feroviarilor. Poți gândi un eveniment pentru orice zonă a parcului sau pentru pavilionul FabHub, care este un container re-inventat, instalat și mobilat de Fabrica de Pensule, un spațiu experimental pentru intervenții pilot, evenimente, proiecte artistice și ateliere pentru comunitate.

Te ajutăm cu organizarea și derularea evenimentului prin infrastructura existentă a Fabricii de Pensule.

Finanțarea variază în funcție de proiect, plafonul maxim pentru o inițiativă fiind de 6000 lei. Regulamentul complet de concurs și formularul de înscriere sunt disponibile AICI

Îți promovăm evenimentul pe toate platformele noastre de comunicare, ca o colaborare între tine și Fabrica de Pensule prin proiectul FabHub.

Ce ar trebui să ne trimiți?

Puteți transmite formularul de înscriere completat, prin e-mail, la adresa fabhub@fabricadepensule.ro, cu subiectul Eveniment FabHub până la data de 15 septembrie. Toate evenimentele selecționate se vor desfășura între 22 septembrie și 30 octombrie 2017, așa că nu uita să ne propui și o dată pentru acesta.


Calendar concurs soluții temporare de dezvoltare și amenajare

★ Open-call înscriere idei: 21 august – 15 septembrie

★ Panotarea ideilor înscrise în concurs: 16 septembrie

★ Votarea publică a ideilor înscrise în concurs: 17 septembrie

★ Interviuri cu echipele de proiect – listă scurtă: 18 – 19 septembrie

★ Anunțarea listei finale de proiecte finanțate: 20 septembrie

★ Implementarea proiectelor: 22 septembrie – 30 octombrie

În paralel cu concursul de proiecte se desfășoară și #atelieruldeidei – serie de întâlniri publice cu cetățeni, urbaniști, arhitecți, sociologi, antropologi, artiști și antreprenori sociali interesați de viitorul parcului, evenimente în cadrul cărora vom trasa împreună coordonatele potențialelor intervenții din parc. Cele patru sesiuni de ateliere vor avea loc în weekendurile 2-3 septembrie și 9-10 septembrie, iar intrarea este liberă pentru toată lumea. Urmăriți EVENIMENTUL pentru mai multe detalii.


FabHub este un proiect al Fabricii de Pensule, un spațiu comun/incubator de proiecte care încurajează colaborarea între artă, cultură și industrii creative.
În viziunea noastră, construirea unui hub creativ presupune un efort comun. Scopul nostru este crearea unei platforme pentru căutare, definire, organizare și implementare de idei pentru un Cluj creativ.

Prin intermediul FabHub, ne propunem să activăm acest spațiu verde redat orașului prin întâlniri cu locuitorii cartierului și utilizatorii parcului despre istoria locului și posibile scenarii de viitor, ateliere pentru copii și părinți, expoziții, performance-uri, instalații, spectacole, activități sociale gândite de și cu locuitorii cartierului pentru locuitorii cartierului. Totodată, cei interesați să propună evenimente destinate comunității locale o pot face în cadrul acestui open call.

FabHub este un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank, derulat de Fabrica de Pensule.
Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profeșioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști. Urbaniada este un proiect ING Bank.

Share with your friends


Submit