Plan B / Parter
  • Event Time:

 

 

Vernisaj: 18 decembrie, 19.00

Curator: Ciprian Mureşan

 

Ca să nu se învîrtă în cerc, artistul e nevoit să caute metode noi de lucru, față de cele clasice, care creează școli, curente, mode, ducând doar către drumuri împotmolite.

Documentând și împrumutând procese naturale, observând cum dinamica reliefului e influențată artificial, prin rezolvarea problemelor acumulării zăpezii în mediul urban de către autorități, Norbert Costin propune mai degrabă o gastronomie moleculară în locul tradiționalei bucătării.

Ne aflăm sub linia de demarcație a locului unde totul e stabil și înghețat în timp, sub “snowline”.  Aici, prin acumulare, sedimentare, evaporare, stratificare, sub acțiunea timpului și influențate de schimbările de temperatură, reliefurile, obiectele, desenele create prin aceste procese ni se vor desfășura în expoziția de față ca niște reziduuri ale unei sfinte treimi natură-societate-individ.

 

(Ciprian Mureșan)

_____________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanţării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Share with your friends


Submit