Bar / Etajul Unu
  • Event Time:

Ce impărtășim împreună, ce gestionăm cu toții?

Cu relansarea platformei de publicare Sociolink, suntem provocați să ne gândim la ”the commons”/comunele: spații sau bunuri non-materiale cu care interacționăm cu toții într-un mod colectiv. Cunoașterea pe care o producem e, oare, comună, și dacă nu e, ar trebui să fie? Tocmai am publicat câteva texte pe acest subiect, dar, mai important, suntem încântați să discutăm aceste teme cu voi.

Invitații noștri vor veni cu exemple particulare de a gândi ”comunele” – pentru prezent și pentru viitor. Emrah Irzic (sociolog) ne va aduce teoreticienii de la care a pornit totul (Hardin, Ostrom), Corina Rusu (antropolog) va vorbi despre un loc care este, într-un fel, spațiu comun – Acasă, și Silviu Medeșan (arhitect) ne va arata cum sunt comunele manifestate în spațiu și arhitectură.

Vă încurajăm să veniți cu propriile voastre întrebări și idei, astfel încât să putem explora colectiv elementele care compun ”comunul” – și cele care ar putea să îl compună.

Gustările, apa și stickerele le aducem noi.
Discuția va avea loc în limba engleză

Facebook

_____________________________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanţării.

Share with your friends


Submit