Parcul Feroviarilor

FabHub lansează înscrierile pentru #atelieruldeidei – un efort comun de a înțelege nevoile Parcului Feroviarilor, a utilizatorilor lui și a potențialilor utilizatori și de a aduce soluții creative pentru activarea acestuia. #atelieruldeidei constă într-o serie de întâlniri în urma cărora participanții își vor face o idee mai clară despre rolul și lipsurile parcului, iar apoi vor putea propune proiecte care să răspundă nevoilor comunității.

Câteva aspecte problematice ale parcului:

         Lipsa iluminatului public
         Lipsa aleilor și a mai multor porți de acces în parc
         Lipsa accesului la apă
         Absența mobilierului urban – bănci, coșuri de gunoi, umbrare
         Lipsa unor locuri special destinate pentru copii, câini

Temele pe care le vom aborda cu specialiștii noștri în cadrul workshop-urilor pentru a ne face o hartă cât mai largă a posibilităților și nevoilor zonei:

Arhitectură, Urbanism, Peisagism, Istorii locale și legende urbane, Antreprenoriat social, Evenimente în spațiul public și lucrul cu comunități.

Prin #atelieruldeidei propunem comunității artistice, creative și de antreprenori locali să dezvolte intervenții și soluții creative pentru parc și utilizatorii acestuia. Ne dorim să susținem echipe deja existente sau să creăm echipe de lucru care să gândească soluții creative pentru parc pe care să le pună apoi în practică cu sprijinul nostru.

Puteți veni cu un proiect deja conturat (pe care să îl puteți adapta în funcție de informațiile primite în cadrul #atelieruluideidei), să veniți la ateliere și să dezvoltați pe parcursul a două săptămâni o idee de proiect.

Proiectele propuse pot fi instalații sau amenajări publice temporare, evenimente care angrenează comunitatea, moduri noi sau îmbunătățiri ale felului în care este utilizat parcul acum.  

Atelierele se vor desfășura în zilele de 12,13 august și 19,20 august. Se vor putea propune proiecte până pe 25 august, ora 12:00.

Finanțarea celor mai votate 5 proiecte se va face în limita a 6000 lei / proiect.

Cum poți să participi în #atelieruldeidei?

Aplică online prin formularul #atelieruldeidei până pe 11 august pentru a participa la cele două weekenduri de ateliere, în zilele de 12-13 august și 19-20 august.

Jurizarea

Ideile de proiecte / intervenții vor fi expuse în Parcul Feroviarilor vineri 25 august, urmând ca duminică, 27 august, să aibă loc votarea de către locuitorii din zonă, utilizatori ai parcului în general și specialiștii care au susținut workshopurile.

Calendar #atelieruldeidei:

24 iulie – deschiderea înscrierilor
11 august – deadline pentru înscrieri
12-13 august – primul weekend de workshop-uri în Fabrica de Pensule și Parcul Feroviarilor
19-20 august – al doilea weekend de workshop-uri în Fabrica de Pensule și Parcul Feroviarilor
25 augustora 12:00 deadline pentru predarea proiectelor și panotarea lor în Parcul Feroviarilor
27 august – Votarea și anunțarea proiectelor câștigătoare și picnic în Parcul Feroviarilor
28 august- 15 octombrie – implementarea proiectelor câștigătoare

Informații suplimentare: fabhub@fabricadepensule.ro


FabHub este un proiect al Fabricii de Pensule, un spațiu comun/incubator de proiecte care încurajează colaborarea între artă, cultură și industrii creative.
În viziunea noastră, construirea unui hub creativ presupune un efort comun. Scopul nostru este crearea unei platforme pentru căutare, definire, organizare și implementare de idei pentru un Cluj creativ.

Prin intermediul FabHub, ne propunem să activăm acest spațiu verde redat orașului prin întâlniri cu locuitorii cartierului și utilizatorii parcului despre istoria locului și posibile scenarii de viitor, ateliere pentru copii și părinți, expoziții, performance-uri, instalații, spectacole, activități sociale gândite de și cu locuitorii cartierului pentru locuitorii cartierului. Totodată, cei interesați să propună evenimente destinate comunității locale o pot face în cadrul acestui open call.

FabHub este un proiect Urbaniada, derulat de Fabrica de Pensule.
Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profeșioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști. Urbaniada este un proiect ING Bank.

Share with your friends


Submit