Sala RAP / Parter
  • Event Time:

instalație performativă bazată pe textul dramaturgului austriac Holger Schober

Hikikomori este o instalație performativ-vizual-auditivă care are ca punct de plecare piesa de teatru omonimă scrisă de dramaturgul austriac Holger Schober. Ea se referă la fenomenul social cunoscut mai ales în Japonia care se manifestă prin retragerea persoanelor din societate (majoritar a tinerilor) și continuarea existenței într-o singură cameră.

Vlaicu GOLCEA – concept, sound design / Cristina MILEA – instalație, costume; asistent: Gabriella SPIRIDON / Mihai PĂCURAR – video, graphic-design / Nicoleta LEFTER – performance (live) / Emil MĂNDĂNAC – performance (audio) / Raluca APRODU – performance (audio) / Ciprian MARINESCU – traducere / Claudia VÎLCEANU – discuții-atelier (filosofie și psihanaliză)

Un proiect cultural co-finanțat de AFCN.
Drepturile asupra textului, în special în privința montărilor teatrale, a prezentării publice, a filmărilor și a difuzării radio/TV: Rowohlt Verlag GmbH.


Pentru instalație: intrarea este liberă în limita programului de expunere.

Pentru performance-uri: intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Pentru evitarea situațiilor neplăcute este necesară rezervarea.

 

28.09
– 18:00 – 22:00 h: program de vizitare

29.09
– 16:00 – 18:00 h: program de vizitare
– 18:00 h: performance
– 19:20 h: dezbatere cu tema „Arta sincretică: punte între Imaginar și Realitate” moderată de Vlaicu Golcea

30.09
– 14:00 – 16:00 h: program de vizitare
– 16:00 h: performance
– 19:00 h: performance
– 20:30 h: dezbatere cu tema „Reciclare / handmade / Do-It-Yourself – formă de terapie” moderată de Cristina Milea

01.10
– 18:00 – 21:00 h: program de vizitare

__________________________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Share with your friends


Submit