Sala Studio / Etajul Unu
  • Event Time:

Spectacolul celebrează încercările eșuate de a da sens insignifianței noastre într-o lume care e atât izolată, cât și virală. Creatorii încearcă să-și traducă nostalgia milenială într-un limbaj la fel de modern ca un apartament studențesc mobilat cu ce-i mai bun de la IKEA. Vă oferim trecutul și prezentul nostru trăit sau imaginat: să crești înseamnă să cânți cover-ul unei melodii preferate pe un xilofon de jucărie și o chitară. Sexul este un joc de copii cu diferite alimente care n-au gust bun împreună. Dragostea e toate cuvintele pasionale scrise în jurnal și viața înseamnă s-o urmărești obsesiv pe Sandra Bullock. Teatrul este o seară curatoriată cu consum de internet, un party care eșuează în leneveală cu pizza sau o scuză pentru a fi împreună.

scris și regizat de: Szymon Adamczak
cu: Bence Molnár, Emese Simó, Tímea Udvari
scenografie: Iringó Xénia Róth
techno mix: Bernadett Sztanó
director technic: Attila Almási
coordonator proiect: Zenkő Bogdán
producători: Festivalul TESZT, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timișoara, Colectiv A, Instytut Adama Mickiewicza Polonia, Federația Fabrica de Pensule
partener: Universal Pleasure Factory

Durata: 80′
Limba: engleză, cu supratitrare în română


CUMPĂRĂ BILETE

 

Extrase din jurnalul personal al Timeei Udvari și videouri de familie ale lui Bence Molnar (editare: Balázs Zajti) sunt incluse în spectacol, cu permisiunea acestora.

Născuți între ’89-’91 în patru țări diferite (dar Europene), trăind acum în trei țări, cu cel puțin trei identități sexuale și religioase diferite. Maghiari dar români, maghiar dar trăind în România, polonez dar trăind în Olanda. Sau armean, ceangău, german, evreu și rrom? Creatori de teatru care au privilegiul de a se adresa unui public internațional.

__________________________

Spectacolul este unul devised, realizat de Szymon Adamczak, creator și dramaturg polonez, student al școlii DAS Theater din Amsterdam. Fost dramaturg al Teatrului National Stary din Cracovia sub conducerea directorului artistic Jan Klata. Alături de Magda Szpecht este autor al spectacolelor premiate: dolphin_who_loved_me și Schubert. Având un creier all-you-can-eat, să vă așteptați la un amestec de creații teatrale în timp real, personale și ficționale.

___________________________
Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Share with your friends


Submit