Parcul Feroviarilor
  • Event Time:

FabHub împreună cu Ars Publica.Res Publica, inițiative derulate de membrii Federației Fabrica de Pensule, propun un exercițiu de regenerare urbană participativă, un efort comun pentru a contura nevoile celui de-al doilea parc public ca mărime din Cluj-Napoca – Parcul Feroviarilor; împreună cu cetățeni şi specialişti interesați să imagineze şi să experimenteze soluţii inovative de relaţionare şi apropriere a spaţiului public urban contemporan.

Prin #atelieruldeidei vă invităm la o serie de întâlniri publice cu cetățeni, urbaniști, arhitecți, sociologi, antropologi, artiști și antreprenori sociali interesați de viitorul parcului, evenimente în cadrul cărora vom trasa împreună coordonatele potențialelor intervenții din parc.

Cele două sesiuni de ateliere vor avea loc în weekendurile 2-3 septembrie și 9-10 septembrie, iar intrarea este liberă pentru toată lumea.

În pararel lansăm un CONCURS DE PROIECTE prin care finanțăm soluțiile creative de dezvoltare ale parcului. Vezi AICI mai multe detalii despre reactivarea Parcului Feroviarilor.

✪ Calendarul #atelieruldeidei – ce s-a întâmplat și ce urmează ✪

  • 12-13 august – intâlniri de lucru cu urbanistul Mihai Racu și arhitectul Marius Moga, consultări cu comunitatea locală privind viitorul parcului
  • 21 august – 15 septembrie – apel de proiecte pentru intervenții și evenimente temporare
  • 2-3 septembrie – dezbateri în plen și grupuri tematice despre amenajarea arhitecturală și peisajeră a parcului și despre utilizatorii prezenți și viitori ai Parcului Feroviarilor
  • 9-10 septembrie – dezbateri și sesiuni de lucru despre funcționalitatea unui parc, tipul de evenimente și activități pe care le proiectăm în viitorul parcului
  • 2-15 septembrie – incubarea ideilor înscrise în concurs și a inițiativelor cetățenești în spațiul de co-working de la Fabrică
  • 22 septembrie – 30 octombrie – implementarea proiectelor————————–————————–————————–————

FabHub este un proiect al Fabricii de Pensule, un spațiu comun/incubator de proiecte care încurajează colaborarea între artă, cultură și industrii creative.În viziunea noastră, construirea unui hub creativ presupune un efort comun. Scopul nostru este crearea unei platforme pentru căutare, definire, organizare și implementare de idei pentru un Cluj creativ.

FabHub este un proiect Urbaniada, derulat de Fabrica de Pensule. Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profeșioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști. Urbaniada este un proiect ING Bank.

”Ars Publica. Res Publica” este un proiect al Fundației AltArt dedicat activării Parcului Feroviarilor prin cultură și procese participative: ateliere deschise, consultări publice, concerte, rezidențe și intervenții artistice. Res Publica este, în același timp, și un colectiv interdisciplinar de design și acțiune socială format din artiști, sociologi, arhitecți și căruia i se pot alătura toți cei interesați.

Ars Publica. Res Publica este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca și al Uniunii Europene, Programul Cultura. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național sau a Comisiei Europene. AFCN și Comisia Europeană nu sunt responsabile de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Warning: Illegal string offset 'width' in /home3/d5g7h9o1/public_html/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 599

Warning: Illegal string offset 'height' in /home3/d5g7h9o1/public_html/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 600
Share with your friends


Submit