Plan B / Parter
  • Event Time:

 

Artiști: Cristian Rusu (RO) & Michael Takeo Magruder (UK)
Curatori: Diana Marincu (RO) & Horea Avram (RO)
Vernisaj: 10 noiembrie 2017, ora 20:00
Expoziție deschisă în perioada: 10 noiembrie – 10 decembrie 2017
Expoziția Stranded Monuments² construiește un ambient specific lumilor virtuale pe care Michael Takeo Magruder le gândește în relație cu stimulii realității și cu propriile sale cercetări, dar în același timp încearcă să redea o relație fizică nemijlocită cu ideea de „monument solitar”, redimensionat poetic de Cristian Rusu și decojit de toate straturile istorice care îl compun. Relicva unui monument devine aici motivul perfect pentru a reflecta asupra lumii căreia i se adresează o construcție modernistă specifică fostului bloc estic și care ar mai fi efectul și dinamica ei în contextul contemporan.

Cristian Rusu (n. 1972 / RO) este artist vizual și scenograf și predă la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Preocuparea sa artistică principală este cercetarea spațiului, meditația asupra ruinei și a sublimului. Prin folosirea unor tehnici precum desenul, fotografia, video-ul, instalația și combinând concepte spațiale și arhitecturale, el vizează interacțiunea dintre estetică, sensibilitate și ideologie.

Michael Takeo Magruder (n. 1974 / US-UK) este artist vizual și cercetător. Tehnicile sale de lucru în new media includ date în timp real, arhive digitale, dispozitive mobile și lumi virtuale. Conceptele explorate de practica lui artistică variază de la critica media la formalismul digital și estetica sa, într-un exercițiu de examinare a propriei noastre lumi compuse din rețele și bogată în medii de comunicare.

__________

Breaking Views

6 noiembrie – 10 decembrie 2017

Organizator: Centrul Cultural Clujean (CCC)

Parteneri: Federația FABRICA DE PENSULE, Asociația COLECTIV A

___________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Share with your friends


Submit