Lobby/etajul întâi
  • Event Time:

Fotografia în familie

Sâmbătă, 17 februarie, vom învăța despre fotografie și cum putem schimba sensul unei povești personale sau însușite prin alăturarea de imagini, împreună cu fotografa Roxi Pop. Copiii vor pleca acasă cu o mică carte de fotografie, gândită și realizată de ei. Vom lucra cu mai multe tehnici: colaj, pop-up, flip și leporello. Cele 2 ore petrecute împreună sunt o invitație la rescrierea unei istorii recente și personale prin intermediul fotografiei.

💡 Pentru acest atelier vom avea nevoie de un număr maxim de 30 de fotografii printate pe hârtie foto sau carton. Fotografiile aduse trebuie să ilustreze viața de familie, mediul personal, acasă, școală, vacanțe la bunici. Fotografiile vor fi alterate, astfel dragi părinți, vă sfătuim să mai aveți o copie a fotografiei respective înainte de a o aduce ca material pentru atelier.

↠ Înscrieri: https://goo.gl/forms/KWmT2ZjRGLMeo7Cr1

↠ Taxă de participare: 20 lei
↠ Număr maxim de participanți: 15 copii / atelier
↠ Vârsta recomandată: 4 – 10 ani

↠ Facilitator atelier: Apai Emese – emeseapai@gmail.com
↠ Atelierele au loc la Fabrica de Pensule, etajul întâi.

_ _ _

Roxi Pop a ales să facă un cover foto special pentru acest atelier (poza pe care o vedeți la eveniment) cu o selecție de fotografii găsite la târgul de vechituri Oser, care să ilustreze tema familiei. Cu toate că în centrul colajului este o poză cu Roxi de când era mică, colajul poate să facă parte din povestea și imaginația oricui. Chiar dacă toate poveștile sunt personale, Roxi este de părere că acestea au și o identitate universală, la fel ca fotografiile pierdute și găsite în târgurile de vechituri.

_ _ _

Roxi Pop este fotograf/videograph freelancer. În prezent locuiește și lucrează în Cluj. Este pasionată de fotografie din liceu și îndrăgostită de povești din copilărie.

Roxi este membru fondator al Asociației Fotopia și inițiator al festivalului de fotografie documentară In/Out Transylvania Photo Festival.

După ce a studiat jurnalismul în Cluj, în 2012 a plecat cu o bursă Fulbright să studieze fotojurnalismul la University of Missouri în Statele Unite. Pentru proiectul său de masterat, a documentat o comunitate închisă din statul New York care speră să se finalizeze cu cartea (don’t) Jump the gate.

Din procesul de readaptare la România, a luat naștere proiectul Today I am Home// Astăzi sunt acasă – un proiect de fotografie personal în care își documentează familia și explorează legătura cu locul natal. Proiectul a fost prezentat la seara de fotografie De Donkere Kamer la Muzeul Bozar din Bruxel și publicat în The New Yorker, FotoRoom, DoR, Scena 9 și Sub25.

Website: www.roxipop.com
Instagram: @roxipopphoto

_________________________

ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani.

_________________________

ARTbecedar este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Share with your friends


Submit