Bar / Etajul Unu
  • Event Time:

Imaginarium – orașul viitorului

Cum arată orașul din imaginația noastră curajoasă?

Sâmbătă, 3 februarie, facem un exercițiu de creație: vom construi machetele orașului ascuns în imaginația noastră, împreună cu arhitecta Ioana Goția-Ciurea. Vom îmbina tehnici de modelare, de colaj și desen folosind hârtie, cartoane, culori, lemn, plastilină și lipici.

Haideți să ne facem curaj și să ne imaginăm spațiile orașului în care ne-ar plăcea să trăim și să ne invităm prietenii în vizită.

↠ Înscrieri: https://goo.gl/forms/bA1Qhe3xjgV43TxP2

↠ Taxă de participare: 20 lei
↠ Număr maxim de participanți: 15 copii / atelier
↠ Vârsta recomandată: 4 – 10 ani

↠ Facilitator atelier: Apai Emese – emeseapai@gmail.com
↠ Organizatorii vor pune la dispoziție toate materialele necesare pentru fiecare ARTbecedar. Atelierele vor avea loc la Fabrica de Pensule, etajul întâi.

_ _ _

Ioana Goția-Ciurea a absolvit Arhitectura la Univeristatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, a urmat un internship la What Architecture în Londra, în 2013 înființând în Cluj-Napoca alături de Gopo, Prototip Studio– playground-ul în materie de design și arhitectură și locul unde muncește zi de zi.

Ioana studiază fenomenologia în arhitectură, face ilustrație sau realizează ochelari din lemn. Îi place să citească despre simțuri, despre arhitectură, despre estetică. Îi place să se miște dansând sau să stea desenând și să modeleze spații și obiecte.

Experiența pedagogică în activitățile creative alături de copii a fost dezvoltată în decursul celor 2 ani de voluntariat in cadrul programului |De-a arhitectura|, derulat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Cluj, pentru elevi cu cerințe educative speciale. Pentru această activitate, la Gala Voluntarilor |De-a arhitectura| din aprilie 2017, a primit premiul „Arhitect pionier – Deschizător de drumuri”.

_________________________

ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani.

_________________________

ARTbecedar este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.