Sala RAP
  • Event Time:

Adrian Cimpoeșu propune un atelier interactiv în care copiii vor face cunoștință cu câteva elemente din cultura afro-braziliană, mai exact din capoeira. Prin mișcări simple și cu ajutorul muzicii, copiii vor regăsi poziții și mișcări firești ale corpului uman, dar se vor juca și cu posturi și mișcări ale puilor de animale: deplasarea târâș, mersul ghemuit, cățăratul, săritul. Într-un cadru ludic și natural, cei mici vor folosi și instrumente muzicale pentru a da ritm exercițiilor fizice și își vor exersa propriul limbaj corporal.

Adrian Cimpoeșu a absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj, secția foto-video, în 2007. Este membru co-fondator al Asociației Arta Capoeira și lucrează cu capoeira, muzica și dansul din 2010. A participat și organizat mai multe ateliere și evenimente de muzică comunitară, concerte și performance-uri sau capoeira pentru adulți sau copii, în cadrul Fabricii de Pensule, în București și în afara țării. A studiat percuție și capoeira tradițională în Salvador, Brazilia, între 2010 și 2011. A lucrat cu copii cu dizabilități fizice sau psihice (autism), cu copii de grădiniță sau scoală primară, în diferite cadre, evenimente, școli și grădinițe (Școala Altfel, Cluj, Școala Ferdinand, București, Fundația Surorile Clarice, Brăila).

Facilitator atelier: Apai Emese

Taxă de participare: 15 lei
Număr maxim de participanți: 10 copii / atelier
Organizatorii vor pune la dispoziție toate materialele necesare pentru fiecare atelier. Atelierele vor avea loc la Fabrica de Pensule, în atelierele artiștilor sau în spațiile de evenimente (locația va fi anunțată participanților în prealabil).

Informații suplimentare: Apai Emese – emeseapai@gmail.com
Înscrieri: https://goo.gl/forms/9pyDjQkNX7KbBxDT2


ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani.

_________________

ARTbecedar este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.