Lateral ArtSpace / Etajul Unu
  • Event Time:

 

23 februarie – 20 martie, 2018
vernisaj: 23  februarie 2018, ora 19

 

Se spune despre opere de artă că pot schimba felul în care gândim. Felul în care gândim poate să schimbe, la rândul ei, semnificația operelor de artă.

Expoziția cuprinde trei lucrări, care au fost concepute ca parte dintr-o serie de scrieri, prin care artistul își propune descrierea multiplicității relațiilor pe care le putem avea cu opere de artă și activități creative în general.

Cele trei povestiri scurte se desfășoară în jurul unor caractere fictive, aflate în procesul de vizualizare a unor fotografii, care au fost făcute de ei înșiși sau în care apar ca și subiect, și care par a fi înfățișați câteodată ca și personificări ale fotografiei.

__
Anna-Bella Papp (n. 1988) se inspiră din împrejurimile imediate, făcând alegeri intuitive în materie de subiect, în funcție de ce o atrage mai mult și pentru care dezvoltă o anumită inevitabilitate. În ultimii ani, a lucrat în principal la o serie de lucrări din lut, încercând să  descopere posibilitățile oferite de acest material și în același timp a imaginației sale în cadrul unui format restrâns.  De curând, ghidată de aceleași idei, și-a concentrat interesul spre extinderea domeniului de aplicație a muncii ei, printr-o practică bazată pe scriere.

Născută în România, Papp a absolvit facultatea la Cluj și momentan este stabilită în Belgia. Lucrările ei au fost subiectul unor expoziții personale la Stuart Shave/Modern Art, Londra (2013 și 2015); Nasher Sculpture Center, Dallas (2014); Bergen Kunsthall, Bergen (2015); Spazio Cabinet, Milan (2016); deAteliers, Amsterdam (2016); Fondazione Arnaldo Pomodoro, Milan (2017). Pe lângă acestea a participat la diverse expoziții de grup internaționale.

 

Lateral ArtSpace
lateralartspace.com
instagram.com/lateralartspace
facebook.com/Lateral.ArtSpace


Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Share with your friends


Submit