Domino / Parter
  • Event Time:

 

Expoziția 24 cu 7 este un decupaj din „jurnalul vizual” al Cătălinei Nistor, așa cum s-a configurat în ultimii ani prin desen. Repetiția, suprapunerile, amalgamul de acțiuni ale personajelor surprinse de Cătălina extrag din acțiunile de zi cu zi circularitatea care le transformă în ritualuri, la limita magiei. Liniile care unesc corpurile și mișcările lor au o viață proprie, autonomă și dinamică, în ciuda posturilor statice ale personajelor.

Dinamica de grup care apare în compozițiile Cătălinei stabilizează întreg ansamblul și formează insule guvernate de legea ordinii și dezordinii. Ritmul accelerat al desenului nu lasă să se întrevadă foarte multe detalii despre contextul în care sunt surprinși oamenii, iar albul fundalului pare o scenă pregătită pentru acești performeri solitari.

 

Cătălina Nistor (n. 1981) trăiește la Cluj. În 2004 a absolvit Universitatea de Arte București, secția Textile și în 2006 a obținut diploma de master în cadrul aceleiași universități. În 2008-2009 a urmat cursurile de masterat din cadrul Dutch Art Institute din Enschede, Olanda. Proiectele ei aduc în centrul discuției subiecte tabu și clișee de gândire prin istorii personale față de care se plasează critic și de cele mai multe ori autoironic.

Expoziții: Adevărul – atelier cu presă, Casa Tranzit, Cluj-Napoca, RO (2016); Cum și de ce m-am întors din Amsterdam, expoziția Concept, Centrul de Artă MORA, București, RO (2016); VREAU CHIRIE MICĂ NU VREAU SĂ MĂ ANGAJEZ CA SCLAV, Cluj-Napoca, RO (2016); Working Title, MAGMA Contemporary Art Space, Sfântu Gheorghe, RO (2014); Scenă de gen, Garajul Ciclop, București, RO (2013); Still Life, KunstKamers, Rotterdam, NL (2011); Where is my Boat, Anexa Școlii de Arte frumoase din Atena, Creta, GR (2009); I Don’t Like Advertising, but Advertising Likes Me (lucrare de masterat – având ca punct de pornire lucrarea lui Joseph Beuys, I like America and America Likes Me), Galeria NIT, București, RO (2006).

_______________________

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.